Vi var glade for Vejles bedemand

By:

To kloge bedemand har banket hovederne sammen og begyndt et nyt samarbejde med hinanden. Den ene, Theis, der er bedemand i byen Kolding har været venner med en herre ved navn Jørgen i mere end 15 lange år. Dengang Theis startede hans forretning, så gik der faktisk blot 6 måneder før Jørgen faktisk gjorde præcis det samme. De 2 har faktisk alle tider været helt uadskillelige og dette vil de blive ved med at være, forudsiger de to kammerater.

Samtidig med at Theis var en anerkendt bedemand i byen Kolding, fik Jørgen en lidt vanskelig begyndelse med sit arbejde som bedemand i byen Vejle. For jørgen var flyttet ude fra Kolding, for at kunne starte sin forretning. Han holdt rigtig meget af Vejle, og syntes at denne by havde alle de rareste indbyggere. Men altså Jørgen var jo ikke ligefrem, den første bedemand i hele Vejle. Der var jo i forvejen en helt del respekterede, bedemandsforretninger i byen. Og alle borgerne foretrak naturligvis, de kendte folk i Vejle. Jørgen var jo altså nød til at gøre et eller andet, for at få hele forretningen til at kunne kører.

Jørgen opsporede en del smukke kister, med håndskåret krogede mønstre, samt et betræk i en helt utrolig høj kvalitet. Alle kisterne var ikke set magen til i hele Danmark før nu, og de måtte skaffes hele vejen fra udlandet. Og ved første sending af de specielle kister, var Jørgen slet ikke klar over, hvad det ville gøre for hans egen fremtid som bedemand. For en konkurrenrende bedemand i Vejle kom en dag forbi Jørgens forretning, for lige at kunne spise mad. Men han blev meget imponeret over alle de smukke kister, og spurgte hvor At jørgen dog havde fået dem fra. Jørgen han fortalte ham en røverhistorie. Han ville slet ikke have at alle bedemand i hele Vejle, kunne få fat i de unikke kister. Herefter begyndte der faktisk at komme en hel del forespørgsler fra de øvrige bedemand i hele Vejle. Og alle ville vide hvor de flotte kister nu kom fra.

Men da bedemanden ude fra Kolding, så ringere til Jørgen for omkring 4 måneder siden, for så at høre om det var begyndt at gå godt med hele bedemandsforretningen, fortalte Jørgen ham om de flotte kister. Han fortalte at der nu var begyndt rigtigt at ankomme lidt flere kunder, og at hver eneste bedemand i hele Vejle, ville have helt de samme kister ligesom ham. Imens de snakkede undersøgte Han, om nogen bedemand i hele Kolding havde kisterne. Der var ikke en eneste en. Faktisk var der ikke engang andre i hele Danmark bortset fra Jørgen der var sælger af kisterne. Men Theis der nu var en respekteret bedemand i byen Kolding, kom med et spændende tilbud til Sin ven. De 2 skulle blive de eneste sælgere af de specielle kister i hele Danmark, samt leverer dem videre til bedemænd i hele Danmark. Og fordi Jørgen ikke tjene så mange penge på hans egen forretninge endnu, så tilbød Hans godt ved at ligge ud for indkøb af kisterne. Han syntes at det var en genial ide som bedemanden fra Kolding havde fået sig, og fik hastigt planlagt det nødvendige med denne virksomhed der producerer kisterne.

Og det er nu kun 3 måneder siden, at de 2 kammerater fik deres første sending af deres kister. Og de har allerede set sig nødt til at bede om en ny sending. De sælger nu kister til bedemandsforretninger i hele Danmark. Og efterspørgslen har faktisk været helt vild stor fra de øvrige bedemænd plus kunderne synes skal også at de alle er rigtig flotte. Og det er nu endelig lykkedes for bedemanden ude fra Vejle at kunne skabe noget vækst i hele hans egen forretning. Og ingen tvivl om at Jørgen også ser frem til et rigtig godt samarbejde med hans kære kammerat , bedemanden ude fra Kolding.

Posted in: Kategori