Spændende kister fra bedemand i Aalborg

By:

Bedemanden ude fra Aalborg, sælger faktisk i øjeblikket sin egen bedemandsforretning efter hele 25 år. Lars har faktisk boet henne i byen Aalborg hele sit liv, og regnede faktisk også med at skulle flytte til Hovedstaden, dengang han nu fyldte 18 år. Men i stedet for gik han nu i hans faders fodspor og blev bedemand i byen Aalborg. Lars havde også hele tiden drømt om en dag at blive en kok, og var også begyndt på kokkeskole. Lars elskede at lave god mad til sig selv og gør det skam også stadig. For at kunne overleve livet som studerende, tog Lars ofte vagter i hans fars bedemandsforretning. Lars synes at det faktisk var virkelig hyggeligt sådan at være sammen med hans erfarne far, plus det skabte et ganske unikt bånd mellem de to. Som tiden jo gik, så fik Lars flere og flere små vagter i selve bedemandsforretningen. Pludselig så var han droppet helt ud af skolen, og arbejdede på fultid som bedemand i Aalborg, inde i hans kloge fars bedemandsforretning. Men lars blev ved med at fortælle sig selv, hvordan han nu udelukkende skulle arbejde fuldtid i en meget kortfattet periode, og at han snart lige ville tage kokkeuddannelsen.

Men nu er det HELE 25 lange år siden, at Den kære Lars startede i hans kloge fars bedemandsforretning. I tiden så har han nået sådan at overtage butikken, og have en kæmpe succes som bedemand i Aalborg. Men i en alder af hele 48 år har Lars dog nu solgt hans gamle bedemandsforretning, og er nu begyndt på den svære uddannelse. “ja det er jo aldrig for sent at udleve ens egne personlige drømme” udtaler Lars med et glad smil. Den nu tidligere bedemand fra Aalborg, glæder sig nu meget til at arbejde med netop det, som at han jo lever for resten af hele sit liv. “For det som at jeg virkelig godt kan lide ved at lave mad det er hvordan jeg kan glæde folk. Man kan fremstille noget, og så er det jo bare rigtig hyggeligt” forklarer Lars samtidig med at begge hans øjne lyser op. ”Og selvom jeg mere end 47 år, altså så er det jo en gode uddannelse jeg virkelig kan bruge hele mit eget liv. Og når jeg en eller anden dag beslutter at gå på pension, ja så kan jeg jo blive ved med at glæde min kone, med hjemmelavede middage og lege hjemme i mit køkken. Godt nok ikke lønnet, men så længe jeg gør det som jeg elsker, så er pengene jo ikke så vigtige”.

Hans store øjne forklarer at det her er hans store passion, plus jeg kan fornemme hvordan han nu glæder sig rigtig meget. Men efter hele 25 år i bedemandsforretningen, hvor han jo også har knyttet et meget tæt bånd til sin egen far, kommer Lars så ikke til at savne sådan at være bedemand i Aalborg, tænker jeg for mig selv. Men inden jeg overhoved når at stille ham det spørgsmål, er det ligesom om At han læser mine egne tanker og siger pludselig ”Jeg kommer også selvfølgelig til at savne stemningen i bedemandsforretningen. For jeg har mange dejlige minder derfra med min kære far. Men samtidig så mener jeg altså ikke, at mine minder forsvinder. Og jeg vil jo alle dage have dem med mig i mit eget hjerte, også selv når jeg står og laver en lækker middag”. Jeg fortæller Ham at dengang jeg var et lille barn, så ville jeg faktisk gerne være rigtig brandmand. For jeg synes det var virkelig sejt sådan at de jo kunne rede folk og jeg kunne virkelig godt lide helterollen. ”Så bliv det dog nu!” siger Lars samtidig med at han selv griner. “For du har faktisk kun et enkelt liv, og det handler om at gøre alle de ting, som at gør dig glad”. Jeg håber at den tidligere bedemand fra Aalborg nu får levet hans store passion ud. Ja og hvem ved, måske at jeg skulle blive brandmand en dag.

Posted in: Kategori