Hvad er søvnapnø? Og hvad kan der gøres ved det?

15 december 2021 Emilie Jacobsen

advertorial

Hvis du snorker, kan det være, at du lider af søvnapnø. Man regner nemlig med, at mellem 30 og 50 % af alle, der snorker, lider af tilstanden. Søvnapnø er en tilstand, hvor kroppen holder op med at trække vejret i kortere tid, mens du sover. Når hjernen registrerer, at den ikke får ilt nok, er den nødt til at vågne op for at sætte vejrtrækningen i gang igen. Det er ikke sikkert, at du selv vågner nok op til at registrere det, eller at du bare vågner lidt op. Men de mange opvågninger i løbet af natten, betyder selvsagt, at du ikke får sovet ordentligt. 

Søvnapnø er i sig selv ubehageligt nok. Det er ikke sundt for dig, at du ikke er udhvilet, når du vågner. Men derudover er der også en række følgeproblemer forbundet med søvnapnø. Det er for eksempel hjertekarsygdomme, overvægt og diabetes. Hvis du tror, at du lider af søvnapnø, er det derfor vigtigt, at du får gjort noget ved det. 

image

Hvad kan der gøres ved søvnapnø?

Heldigvis er det muligt at gøre noget ved søvnapnø. Det kan du gøre ved at få en snorkeskinne. Den får du hos tandlægen, der særligt tilpasser den til din mund. Bor du i nærheden af Søborg, kan du blandt andet bruge Tandlægerne Søborg, der ligger på Søborg Hovedgade. De har specialiseret sig inden for teknikken. Du kan derfor hurtigt og nemt få en snorkeskinne hos dem. 

Snorkeskinnen holder din mund åben på en måde, så det bliver nemmere for din krop at trække vejret. Dermed vil du altså ikke holde op med at trække vejret i løbet af natten, og din hjerne vil derfor ikke være nødt til at vågne. Dermed får du en langt bedre søvn.

Alternativet til snorkeskinnen vil typisk være, at du skal sove med en CPAP maske. Den giver dig ilt, men er besværlig at sove med, da den skal tilsluttes til en stikkontakt. 

Flere Nyheder