Derfor skal du overveje termisk sprøjtning

27 oktober 2020 Silje Hansen

Termisk sprøjtning er en af de ting, du er nødt til at kende til, hvis du dagligt har maskiner i gang, som kører på højtryk. Når maskiner kører ofte, så betyder det også, at de forskellige sliddele også med tiden vil trænge til en kærlig hånd. For de vil selvfølgelig også blive slidt, og måske have brug for at skulle repareres eller udskiftes helt. 

Når sliddele har brug for reparation eller fornyelse, så kan termisk sprøjtning komme på banen. 

Sådan kan termisk sprøjtning bruges 

Termisk sprøjtning er en utrolig smart og effektiv måde, man kan reparere sliddele på. Man har nemlig mulighed for at sprøjte metalpulver på de områder, der har behov for det. Det er uanset, om der er tale om aksler, pumpedele, maskindele, valser eller slidskinner bare for at nævne nogle få eksempler. 

Fordelene ved termisk sprøjtning 

Udover at man kan reparere en sliddel med termisk sprøjtning, så er det også forbundet med flere fordele. Et af de helt store argumenter for at benytte sig af termisk sprøjtning er, at det kan forlænge levetiden på en sliddel med op til 5 gange, efter der er lavet en termisk sprøjtning. Den investering du laver, er derfor også rigtig godt givet ud. 

En anden fordel ved termisk sprøjtning er også, at friktionskoefficienten bliver lavere, man opnår samtidig gode slidegenskaber og så til sidst gode korrosionsegenskaber. 

Hvis det ikke er muligt at reparere på den gamle sliddel, så kan der selvfølgelig være behov for, at der skal købes en ny. Men her kan du også tænke termisk sprøjtning ind i billedet. Der er nemlig ikke behov for, at du går ud og køber dyre sliddele. Du kan i stedet nøjes med at købe en billigere, som så efterfølgende får en behandling med termisk sprøjtning. Så vil elementet også holde i meget længere tid. 

 

 

Flere Nyheder